Windsurf kezdő

10 órás alaptanfolyam (napi egy, két- vagy napi 2×2 órában)

4 órás “bekóstoló” bevezető tanfolyam (a 10 órás alaptanfolyam első négy órája; napi egy, két- vagy 2×2 órában)

végre vízen Szicíliában_2009

Ha ezt olvasod, akkor már biztosan gondoltál arra hogy milyen érzés lehet a vízen suhanni… és ettől mindössze néhány óra jó hangulatú tanulás, vagy inkább vízi kaland választ el, mert a tanfolyam úgy van felépítve, hogy minél hamarabb élvezhetővé váljon a szörfözés.
Természetesen elmélettel is foglalkozunk a hosszabb, 10 órás tanfolyamon, szóba kerülnek a vízi szabályok, a biztonságos vízi közlekedés alapjait is, van lehetőség szabad szörfözésre, valamint – az igazán elszántaknak:) – írásbeli és gyakorlati vizsga letételére, melyről írásos igazolást adunk, igény szerint pedig (külön térítés fejében) pedig igazolványt.
Az alábbiakban összeszedtük a fontos tudnivalókat, ha mégis valami kimaradt volna vagy bármilyen kérdesed lenne, nyugodtan hívjál minket a 06706008651-es számon. Jó szelet!

Kinek érdemes szörfözni tanulni?
Annak, aki nem (csak) napozással szeretné eltölteni balatoni szabadidejét, netán vonzza a vízi dimenzió, vagy csak jól érzi magát a helyszínen, vagy szeretné kipróbálni magát. Netán bérelni szeretne szörföket a barátokkal és ehhez van szüksége a tudásra.

Már próbáltam szörfözni de nagyon nehéz volt felhúzni a vitorlát, úgy érzem hogy nem vagyok hozzá elég erős.
Nálunk a legkönnyebb tanulóvitorlázat (minden alkatrészével együtt) mindössze 1,5 kg amit a vízből akár két ujjal megfogva is fel lehet húzni. De a tanulás többi része sem fog járni különleges fizikai megterheléssel.
11401102_903537453039567_6523888576596202879_n

Milyen idősen érdemes elkezdeni a tanulást?
7-8 éves kortól lehet szörfözni tanulni (biztos
úszni
tudás szükséges!), de nem ritka nálunk a 60 év fölötti tanítvány sem:)

Hogyan néz ki az órabeosztás?
Általában kétórás blokkokban zajlik le egy 10 órás alaptanfolyam, napi egy vagy két (délelőtti és délutáni) oktatási blokkal. Természetesen igyekszünk rugalmasak lenni, a tanfolyam elején beszéljük meg a részleteket.

Milyen tanfolyamok vannak?
Teljesen kezdőknek a 10 órás alaptanfolyamot ajánljuk amely lefedi a kezdő tematikát és amelynek elvégzése után akár önállóan is lehet szörfözni. Akinek kevés az ideje vagy egyelőre csak szeretne belekóstolni ebbe a sportba, annak lehetősége van a 10 órás tanfolyam első négy órájára feliratkozni (4 órás “bekóstoló” tanfolyam).

Magán- vagy csoportos oktatásról van szó?P1060595 (Másolás)
Az oktatás kiscsoportos (ált. 4-5 fős, hasonló tudásszinten lévő résztvevőkkel) keretek között zajlanak. A szörfoktatást egy fő jelentkezése esetén is megtartjuk, illetve van lehetőség magánórákra is beiratkozni.

Mennyire lehet megtanulni szörfözni egy ilyen oktatáson?
A kezdő 10 órás alaptanfolyamon a résztvevők a szörfözés alapjait sajátítják el. Ezek birtokában képessé válnak – optimális körülmények között – a sporteszköz biztonságos irányítására, vissza tudnak vitorlázni oda ahonnan indultak. Alkalmassá válnak önálló gyakorlásra és arra, hogy nálunk szörföt bérelhessenek.

Mi a feltétele a szörf- vagy vitorlás oktatáson való részvételnek?
A biztos úszni tudás és a tanfolyam díjának befizetése.

Mi a teendő hűvösebb idő vagy vihar esetén? Elmaradhat az óra?
Óra nem maradhat el, hiszen a rossz idő kiváló alkalom az elméleti rész elsajátítására. Hűvös idő esetén meleg neoprén ruházatot biztosítunk tanfolyamosainknak.11899918_937628499630462_6749159081015930512_n

Szükséges-e előre jelentkezni?
Amennyiben tudják hogy milyen időpontban szeretnének oktatáson részt venni, kérjük keressék meg munkatársunkat telefonon vagy e-mailben. Természetesen ha már a helyszínen vannak, személyesen is tudunk egyeztetni.

Miért érdemes oktatáson részt venni? Ha már tudok egy kicsit szörfözni, nem érné meg jobban bérelni egy szörföt és magamban megküzdeni az elemekkel?
Erre természetesen van lehetőség. Az oktatáson való részvételnek azonban az oktatással járó előnyökön túl még az a pozitívuma is megvan, hogy egy órára levetítve a költségeket olcsóbb mint a sima bérlés.

Hogyan tudok tanfolyamra jelentkezni?
Személyesen a helyszínen, telefonon: 06/70-600-86-51, vagy akár e-mailben: info@wasserstart.hu és a weboldalon keresztül.

Jó szelet!