Vitorlás kölcsönzés

A Sportkörben többféle vitorlás csónakot, sportvitorlást lehet kölcsönözni. Nem meglepő módon, ezek vezetéséhez jolle vitorlástudás szükséges! Amennyiben ez a képességed még hiányzik és ezen szeretnél változtatni, vagy szeretnéd felfrissíteni régen megszerzett tudásod, ezt megteheted tanfolyamainkon. Ha pedig már tudsz vitorlázni, ezt kérlek igazold valamilyen formában.
A vitorlástudás igazolására magyar kedvtelési célú hajóvezetői engedélyt kizárólag túrakalóz vitorlásunk kölcsönzéséhez fogadunk el. Minden más (sport)vitorlás (420, Laser) elvitele az alábbi módon lehetséges:
– Egy órás közös vitorlázás a Sportkör vitorlás oktatójával, amely során demonstrálhatóak a szükséges alapkészségek (azaz “házi vizsga” egy magánóra keretében);
– Megfelelő dinghy/jolle (azaz vitorlás csónak) képesítés a következő hiteles külföldi szervezetek részéről: RYA, VDWS, VÖWS stb.
– Vitorlás szakember (pl. edző, versenyző) aláírásával ellátott igazolás a szükséges vitorlás jolle  gyakorlati alapkészségekről (a mintanyomtatványok linkjét lásd mindjárt alább)
– A Sportkör 10 órás tanfolyamának sikeres elvégzése.

A sportvitorlás kölcsönzéshez szükséges jolle gyakorlati alapkészségek listáját ITT tekintheted meg vagy töltheted le, a katamaránra vonatkozó szükséges készséglistát pedig ITT. Részletes kölcsönzési feltételeink ITT olvashatóak. Jó szelet!


Laser – vitorlás vízi sporteszköz

220px-Laser_Standard_160588_01Főbb adatok
hossz: 4,2 méter
szélesség: 1,39 méter
súly (hajótest): 58,97 kg
vitorlafelület (standard): 7,06 nm

Leírás
A Laser a világ egyik legnépszerűbb tanuló- és sportvitorlása, mivel ötvözni tudja a praktikumot és egyszerűséget erősebb szélben mutatott kiváló menettulajdonságokkal. A hajóról és altípusairól további részleteket ITT találsz.

Kinek ajánljuk?
– azoknak akik egyedül szeretnének csiszolni vitorlástudásukon, legyen szó akár az alapokról gyenge szélben, vagy haladó vitorlázásról erősebb szélben
– azoknak akik egyedül mennek vitorlázni


420-as vitorlás csónak 

Főbb adatok
kivitel: sportos, egytestű, bermuda-vitorlázattal felszerelve
hajótest hossza: 4,2 méter
árboc magasság: 6,26 méter
hajótest súlya: 80 kg
alapvitorlázat (orr- és nagyvitorla) felülete: 13,05 négyzetméter
legénység: 1-3 fő

Leírás
A 420-as vitorlás jolle egy agilis, sportos, kikönnyített vitorlás, mely népszerű verseny- és tanuló hajóvá vált itthon és külföldön egyaránt. A kormánymozdulatokra és a testsúly-áthelyezesékre azonnal reagál, nagyon jól manőverezhető, megfelelő szélviszonyok között és hozzáértő kezekben könnyedén siklásba hozható.

Kiknek ajánljuk?
Azoknak akik tanulnak vagy gyakorolnak, továbbá azoknak akik egy sportosabb vitorlás élményre vágynak.


Kalóz vitorlás csónak (túra)

Főbb adatokP1060668 (Másolás)
kivitel: stabil, egytestű, bermuda-vitorlázattal felszerelve
hajótest hossza: 5 méter
árboc magasság: 6,29 méter
hajótest súlya: 218 kg
alapvitorlázat (orr- és nagyvitorla) felülete: 10 négyzetméter
legénység: 1-4 fő

Leírás
A Kalóz vitorlás különösen Közép-Európa tavain elterjedt hagyományos építésű, stabil, kényelmes vitorlás csónak. A Balatonon előszeretettel használják vitorlás oktatásra és túrázásra. Egyszerű kivitelű és könnyen kezelhető.

Kiknek ajánljuk?
Mindazoknak akik egy kellemes vitorlázásra vágynak és szeretnének akár négyen is elférni a hajóban.


Kalóz (verseny)

Fő paraméterit tekinteve a versenykalóz megegyezik a túra kivitelű kalózzal, azonban minőségi és összetett felszereltsége  alkalmassá teszi a versenyhajókra jellemző finombeállításokra. Csak haladó oktatáshoz használjuk, nem kölcsönözhető.

11062793_933225113404134_6885688030796851807_o-2