SUP (Stand Up Paddle Board) túrák és programok

Az elmúlt évtized talán legdinamikusabban fejlődő sportja – vagy inkább életformája, szabadidős tevékenysége? – a SUP, amely a legjobb lehetőség arra hogy valaki igazán természetközelbe kerüljön. Legyen az akár egy kellemes, relaxáló esti “vízi séta” a családdal, vagy akár egy speciális vízi fitnesszprogram, a SUP mindenki számára maradandó élményt tud nyújtani.

SUP Stand Up Paddle Yoga

Jóga – SUP deszkán.

Mi is az a SUP? Ez lényegében egy olyan – szörfdeszkához hasonlító – deszka, amelyet álló testtartásban végzett evezésre találtak ki, egy speciális, álló magassághoz kallibrált vágóevezővel. Ennek megfelelően a deszka elég széles ahhoz, hogy meg lehessen rajta állni akár kisebb hullámzásban is, de természetesen már rengeteg altípusát gyártják hiszen más deszkára lehet szüksége annak aki hullámos- vagy sík vízen használja, hosszú túrákat tesz meg vagy akár csak “strandol”, netán vitorlával együtt akarja használni windszörfözéshez. Népszerűekké váltak a felfújható deszkák is, hiszen ezek akár a kocsi csomagtartójában is könnyen elférnek. A SUP népszerűsödéséhez az is hozzájárul, hogy nemcsak SUPozásra kiváló, de akár ülve is lehet rajta kajakozni, vagy akár strandeszközként és napozásra is kiválóan használható.
IS09AQ9BY
SUP evezésre évek óta van lehetőség nálunk, a 2016-os szezontól kezdve azonban rendszeres SUP programokat szervezünk amelyekre itt a weboldalon keresztül (vagy a telephelyen) lehet előre bejelentkezni. A részleteket és időpontokat szezon előtt, márciusban véglegesítjük és tesszük közzé a honlapon. Heti két-három alkalommal lesz lehetőség esti túrára vagy SUP órákra feliratkozni. A naplemente túrák költsége tartalmazza az eszközhasználatot, rövid oktatást, a túravezetést, igény szerint kiegészítő mozgás- és egyensúlyi gyakorlatokat. Célunk az, hogy valóban mindenki belekóstolhasson a lehető legkézenfekvőbb módon a vízi életformába, mindezt korlátozás nélkül, hiszen mindenki aki megáll kétlábon a szárazföldön, síkvízi körülmények között bátran SUP deszkára szállhat.
Táborosaink, szezonbérleteseink valamint szörföseink és vitorlázóink továbbra is az eddigi keretek között tudják a SUP eszközöket használni.

SUP naplemente túrára, illetve SUP oktatásra kérjük telefonon jelentkezzetek: 06-70-600-8651.

Szép időt, jó SUPpozást!

IS09AR328

A lehetőségek korlátlanok. Akár kutyát is lehet “sétáltatni”.


Szeretnél többet tudni a Sportkörről? Kattints IDE!