SUP jóga tanfolyam (4 alkalom)

A SUP Jóga kiemeli a jógát megszokott környezetéből, áthelyezi a vízre. Ez adja a különlegességét és kihívását, hiszen a gyakorlás SUP deszkán történik, dacolva a billegéssel és a hullámokkal.
A jóga üdvös találkozása a vízzel. Folyamatos egyensúlyozásnak köszönhetően az izmok állandóan aktívak, fejleszti a koncentrációt, javítja az egyensúlyérzéket, valamint a természeti elemekkel való kapcsolódás oldja a stresszt.
Kapcsolódni az uralkodó északnyugati Széllel, a Nappal, a Balaton hullámaival és a Föld elemmel, ami maga a deszkánk, nagyon tápláló élmény. Az pedig, hogy teljes figyelmünket arra irányítjuk, hogy a deszkán maradjunk, a Jelenben tart. Az “Itt és Most” élményét adja. Ami a mai felgyorsult világunkban nagy kincs. 
A 4 alkalom során:
  • megismerkedünk a Stand Up Paddle deszkákkal, evezőkkel, tanácsokkal segítünk.
  • stresszoldó jóga gyakorlást élhetünk át a vízen lebegve. A légzés szabályozásával befelé irányítjuk a tudatot, elengedve a külső világot, zavaró érzéseket és a negatív gondolatokat, amely nyugtató hatású. A megfelelő légzés életerővel tölti fel testünket, illetve beindítja annak megfelelő áramlását.
  • a jóga ászanák végzésével kívül-belül átmasszírozzuk izmainkat és belső szerveinket, kioldva az ott lerakódott görcsöket, amelyek a feszültség fizikai megnyilvánulásai.
  • a relaxáció során megtapasztalható a feszült és az oldott állapotok közötti különbség. A tapasztalatot felhasználva tudatosan elengedhetjük a bennünk lerakódott feszültségeket.
38494732_289745471777855_5071131030996385792_nA gyakorlás időtartama alkalmanként: 90 perc
Gyakorlatvezető: Orsi
Amire szükséged lesz: fürdőruha / sportruházat, ami vizes lehet. Érdemes gyorsan száradó pl. lycra felsőt, board shortot venni. Ivóvíz, naptej, törülköző.
A tanfolyamot elsősorban azoknak javasoljuk akik már részt vettek SUP’n’Chill óránkon és szeretnék folytatni a gyakorlást, vagy pedig már ismerik a sup jógát. Emellett természetesen kezdőket is várunk, ezt kérjük mindenképp jelezd bejelentkezéskor.
Az órák az alábbi időszakban kerülnek megszervezésre: 2019. június 01. – 2019. augusztus 25.
Péntek, Vasárnap 17:30-19:00
Lehetnek órák ettől eltérő időpontban is, ezekről a megfelelő időben adunk tájékoztatást, hiszen az időjárás is közbeszólhat. Kérjük az óra kezdete előtt minimum 20 perccel érkezzetek, hogy ne legyen csúszás az órakezdéssel.
Az órákat legalább 3 fő részvételével tartjuk meg. Ha tervezed hogy jössz, kérjük jelentkezz (lehetőleg az órát megelőző héten) a 06706008651-es számon.
A részvétel feltétele a biztos úszni tudás!