Oktatás

Szörf, katamarán, SUP és vitorlás oktatáson (májustól októberig) a következő tanfolyami keretek között lehet részt venni:

10 órás tanfolyam (napi egy, két- vagy napi 2×2 órában)

4 órás tanfolyam (napi egy, két- vagy 2×2 órában)

Magán- vagy egyszeri óra (egyeztetés szerint)

Bejelentkezés telefonon (0036-70-600-8651), emailen vagy az online űrlap elküldésével.


Az oktatás egységes tananyag és tanmenet alapján folyik, de a résztvevőkre szabott egyéni ütemben (azaz, a 10 órás alaptanfolyam végére nem feltétlenül ugyanaddig jutunk el az egyes tanulókkal, szükség lehet további órákra). A kezdő tanfolyam(ok) célkitűzése minden esetben azoknak az alapkészségeknek az elsajátítása, amelyek birtokában a tanuló – normál körülmények között – biztonsággal tudja kezelni vizi sporteszközét. Az oktatást sportoktatói végzettséggel és gyakorlattal rendelkező oktatók, valamint az ő felügyeletük alatt álló segédoktatók vezetik. Az oktatás magában foglal elméleti és gyakorlati foglalkozásokat, az oktató szoros felügyelete és segítsége mellett és az ő árgus szemei előtt végrehajtott gyakorati feladatokat, továbbá felügyelet alatt történő szabad szörfözést, valamint írásbeli és gyakorlati vizsgát. A sikeres viszgáról és tanfolyamról szörföseink írásos igazolást kapnak, igény szerint pedig (külön térítés fejében) pedig osztrák VÖWS-igazolványt. A megcélzott alapkészségek listáját a vitorlás tanfolyamokhoz ITT találod, a katamaránokhoz pedig ITT.

11807271_933224966737482_5965576792724799055_o

Kinek érdemes szörfözni, katamaránozni vagy vitorlázni tanulni a Sportkörben?
Mindenkinek, aki vágyik a vízre:) Bővebben: annak, akit nem (csak) a vitorlás jogosítvány megszerzése, hanem valódi tudás elsajátítása motivál, vagy van már jogosítványa és alaptudása de szeretné azt tovább csiszolni, vagy érdekli a sportvitorlázás is, netán bérelni szeretne szörföket vagy vitorlást a barátokkal és ehhez van szüksége a tudásra, vagy saját hajóját szeretné megtanulni profi módon kezelni és ehhez van szüksége segítségre. És persze mindenki másnak aki jól érzi magát nálunk a Sportkörben, ahol a stég sincs lezárva mások elől.

Mire való a SUP tanfolyam?
Aki szeretné részleteiben is megismerni ezt az eszközt vagy még bizonytalanul érzi magát a vízen, annak ideális kezdet a vízi sportokhoz egy jó hangulatú SUP tanfolyam.

WP_20150707_10_08_52_Pro

Milyen idős gyerekek kezdhetnek szörfözni vagy vitorlázni?
Tapasztalatunk szerint 9-10 éves kortól már bátran lehet szörfözni tanulni, de voltak már 7-8 éves tanítványaink is.

Hogyan néz ki az órabeosztás?
Általában kétórás blokkokban zajlik le egy 10 órás alaptanfolyam, napi egy vagy két (délelőtti és délutáni) oktatási blokkal. Természetesen igyekszünk rugalmasak lenni, a tanfolyam elején beszéljük meg a részleteket.

Milyen tanfolyamok vannak?
Kétféle tanfolyam között lehet választani kezdőknek. Aki teljesen kezdő és még nem biztos abban hogy végig szeretne csinálni egy hosszabb (10 órás) tanfolyamot vagy csak kevés az ideje, annak lehetősége van egy bevezető (4 órás, azaz kétszer két óra) tanfolyamra, amely lényegében a 10 órás tanfolyam első óráit jelenti. Ennek befejeztével eldöntheti hogy folytatja-e a 10 órás tanfolyamon.WP_20150706_16_41_58_Pro

Magán- vagy csoportos oktatásról van szó?
Az oktatás kiscsoportos (max 4-5 fős, hasonló tudásszinten lévő) keretek között zajlanak. A szörfoktatást egy fő jelentkezése esetén is megtartjuk.

Mennyire lehet megtanulni szörfözni egy ilyen oktatáson?
A kezdő 10 órás alaptanfolyamon a résztvevők a szörfözés alapjait sajátítják el. Ezek birtokában képessé válnak – optimális körülmények között – a sporteszköz biztonságos irányítására, vissza tudnak vitorlázni oda ahonnan indultak. Alkalmassá válnak önálló gyakorlásra – azaz arra hogy nálunk szörföt vagy vitorlást bérelhessenek.
A haladó 10 órás tanfolyam célja az alapok elmélyítése, a technika finomítása, illetve új technikai elemek elsajátítása, valamint erősebb szélben való szörfözés vagy vitorlázás gyakorlása.

Mi a feltétele a szörf- vagy vitorlás oktatáson való részvételnek?
A biztos úszni tudás és a tanfolyam díjának befizetése.

Mi a teendő hűvösebb idő vagy vihar esetén? Elmaradhat az óra?
Óra nem maradhat el, hiszen a rossz idő kiváló alkalom az elméleti rész elsajátítására. Hűvös idő esetén meleg neoprén ruházatot biztosítunk tanfolyamosainknak.P1060004

Szükséges-e előre jelentkezni?
Amennyiben tudják hogy milyen időpontban szeretnének oktatáson részt venni, kérjük keressék meg munkatársunkat telefonon vagy e-mailben. Természetesen ha már a helyszínen vannak, személyesen is tudunk egyeztetni.

Miért érdemes oktatáson részt venni? Ha már tudok egy kicsit szörfözni, nem érné meg jobban bérelni egy szörföt és magamban megküzdeni az elemekkel?
Természetesen ez kicsit ízlés dolga is, mindkét megoldásra van lehetőség. Az oktatáson való részvételnek azonban az oktatással járó előnyökön túl még az a pozitívuma is megvan, hogy egy órára levetítve a költségeket olcsóbb mint a sima bérlés.

Hogyan tudok tanfolyamra jelentkezni?
Személyesen a helyszínen, telefonon: 06/70-600-86-51, vagy akár e-mailben: info@wasserstart.hu és a weboldalon keresztül.

Jó szelet!

P1050985