Mi az a SUP?

Az elmúlt évtized talán legdinamikusabban fejlődő sportja – vagy inkább életformája, szabadidős tevékenysége? – a SUP, amely a legjobb lehetőség arra hogy valaki igazán természetközelbe kerüljön. Legyen az akár egy kellemes, relaxáló esti “vízi séta” a családdal, vagy akár egy speciális vízi fitnesszprogram, a SUP mindenki számára maradandó élményt tud nyújtani.

SUP Stand Up Paddle Yoga

Jóga – SUP deszkán.

Mi is az a SUP? Ez lényegében egy olyan – szörfdeszkához hasonlító – deszka, amelyet álló testtartásban végzett evezésre találtak ki, egy speciális, álló magassághoz kallibrált vágóevezővel. Ennek megfelelően a deszka elég széles ahhoz, hogy meg lehessen rajta állni akár kisebb hullámzásban is, de természetesen már rengeteg altípusát gyártják hiszen más deszkára lehet szüksége annak aki hullámos- vagy sík vízen használja, hosszú túrákat tesz meg vagy akár csak “strandol”, netán vitorlával együtt akarja használni windszörfözéshez. Népszerűekké váltak a felfújható deszkák is, hiszen ezek akár a kocsi csomagtartójában is könnyen elférnek. A SUP népszerűsödéséhez az is hozzájárul, hogy nemcsak SUPozásra kiváló, de akár ülve is lehet rajta kajakozni, vagy akár strandeszközként és napozásra is kiválóan használható.
IS09AQ9BY
SUP evezésre évek óta van lehetőség nálunk, a 2016-os szezontól kezdve azonban rendszeres SUP programokat szervezünk. Heti két-három alkalommal lesz lehetőség esti túrára, oktatásra vagy SUP jóga órákra feliratkozni.

A naplemente túrák rövid beveztő oktatással kezdődnek, így azokat is várjuk a túrákra akik még nem csináltak ilyesmit. Módszeresebb, átfógóbb oktatást természetesen a SUP oktatási órán tudunk biztosítani, igény szerint kiegészítő mozgás- és egyensúlyi gyakorlatokkal, felszerelésismerettel, bemutatással parton és vízen egyaránt. Egy további lépés a SUP jóga, ahol speciális mozgással fejleszthetjük testi és lelki egyesúlyunkat. Célunk az, hogy valóban mindenki belekóstolhasson a lehető legkézenfekvőbb módon a vízi életformába, mindezt korlátozás nélkül, hiszen mindenki aki megáll kétlábon a szárazföldön, síkvízi körülmények között bátran SUP deszkára szállhat.
Kérdés esetén bátran keres minket elérhetőségeinken: 06-70-600-8651.

Szép időt, jó SUPpozást!

IS09AR328

A lehetőségek korlátlanok. Akár kutyát is lehet “sétáltatni”.


Szeretnél többet tudni a Sportkörről? Kattints IDE!