Katamarán

10 órás alaptanfolyam (napi egy, két- vagy napi 2×2 órában)

4 órás “bekóstoló” tanfolyam (napi egy, két- vagy 2×2 órában)

4 órás “átképző” tanfolyam (“egytestű” vitorlázóknak, napi egy, két- vagy 2×2 órában)

Haladó tanfolyam (egyeztetés szerint)

Privát óra (megbeszélés szerinti időbeosztásban)

A katamarán alaptanfolyamon nemcsak a katamarán mint sportág-sporteszköz sajátosságait vesszük át, hanem megtanulunk olyan általános vitorlás alapkészségeket is, amelyek nélkülözhetetlenek a katamarán vitorlázásban (is). Az oktatás magában foglal elméleti és gyakorlati foglalkozásokat, felügyelet alatt történő önálló hajóvezetést, valamint írásbeli és gyakorlati (házi) vizsgát, melynek sikeres letételéről igazolást állítunk ki.prindle18-2A tanfolyam időbeosztása rugalmas, ezt közösen egyeztetjük a tanfolyam elején. A tanfolyamot vitorlás és katamarán oktató kolléga vezeti.

Kinek érdemes katamaránozni tanulni?
Annak aki a vízen is keresi a kalandot és a sebességet. Vagy: bérelni szeretne katamaránt a barátokkal és ehhez van szüksége a tudásra.

Hogyan néz ki az órabeosztás?
Általában kétórás blokkokban zajlik le egy 10 órás alaptanfolyam, napi egy vagy két (délelőtti és délutáni) oktatási blokkal. Természetesen igyekszünk rugalmasak lenni, a tanfolyam elején beszéljük meg a részleteket.

Milyen tanfolyamok vannak?
A kezdő tematikát a 10 órás tanfolyam fedi le. Van lehetőség feliratkozni az első 4 órára is (4 órás tanfolyam), ennek végeztével akár folytatható is a tanulás. Egytestű hajókkal már vitorlázni tudó tanulóink pedig egy 4 órás “átképző” tanfolyamon vehetnek részt, ahol már a vitorlás ismeretek birtokában ismerkednek meg a katamarán sajátosságaival (pl. a felborult katamarán visszaállításának speciális technikái).

Magán- vagy csoportos oktatásról van szó?
Az oktatás kiscsoportos (max 3-4 fős, hasonló tudásszinten lévő) keretek között zajlanak. Az otatást egy fő jelentkezése esetén is megtartjuk (ez esetben feláras).

Mennyire lehet megtanulni katamaránnal vitorlázni egy ilyen oktatáson?
A kezdő 10 órás alaptanfolyamon a résztvevők a katamaránnal vitorlázás alapjait sajátítják el. Ezek birtokában képessé válnak – optimális körülmények között – a sporteszköz biztonságos irányítására, vissza tudnak vitorlázni oda ahonnan indultak. Alkalmassá válnak önálló gyakorlásra – azaz arra hogy nálunk katamaránt bérelhessenek.
A haladó 10 órás tanfolyam célja az alapok elmélyítése, a technika finomítása, illetve új technikai elemek elsajátítása, valamint erősebb szélben való eszközkezelés gyakorlása.

Mi a feltétele az oktatáson való részvételnek?
A biztos úszni tudás és a tanfolyam díjának befizetése.

Mi a teendő hűvösebb idő vagy vihar esetén? Elmaradhat az óra?
Óra nem maradhat el, hiszen a rossz idő kiváló alkalom az elméleti rész elsajátítására. Hűvös idő esetén meleg neoprén ruházatot biztosítunk tanfolyamosainknak.

Szükséges-e előre jelentkezni?
Amennyiben tudják hogy milyen időpontban szeretnének oktatáson részt venni, kérjük keressék meg munkatársunkat telefonon vagy e-mailben. Természetesen ha már a helyszínen vagytok, személyesen is tudunk egyeztetni.

Miért érdemes oktatáson részt venni? Ha már tudok egy kicsit vitorlázni, nem érné meg jobban kibérelni a katamaránt és magamban megküzdeni az elemekkel?
Aki már tud vitorlázni, de nem ment még kéttestű hajóval, az csak egy 4 órás “átképző” tanfolyam után bérelhet nálunk katamaránt. Az oktatáson való részvételnek azonban az oktatással járó előnyökön túl még az a pozitívuma is megvan, hogy egy órára levetítve a költségeket olcsóbb mint a sima bérlés ugyanannyi időre.

Hogyan tudok tanfolyamra jelentkezni?
Személyesen a helyszínen, telefonon: 06/70-600-86-51, vagy akár e-mailben: info@wasserstart.hu és a weboldalon keresztül.

11914023_796208110478130_9076910519244102522_n