Időjárás


Hosszabb távú előrejelzés

Viharjelző fények és szektorok a Balatonnál

vihar_balcsi

A szélerősséget a vitorlázásban hagyományosan a Beaufort-skála alapján határozzák meg, de gyakran használnak csomót vagy km/t-t is.

Megjegyzések

Szükség esetén telefonon tájékoztatunk az aktuális helyi időjárási viszonyokról. Ne felejtsük el hogy ha Budapesten netán változékony az időjárás, korántsem biztos hogy a Balatonnál rossz az idő! Vitorlázáshoz, szörfözéshez vagy egyéb sportokhoz (pl. egy izzasztó teniszmeccshez) sokszor kedvezőbb akkor az idő amikor nincs nyári kánikula és amikor egy nagyvárosban talán már hűvösebbnek éreznénk a hőmérsékletet a kívánatosnál.

Az általános időjárás-előrejelzések, pl. az Országos Meteorológiai Szolgálat portáljai NEM az aktív szabadidős tevékenységek vagy a vízi sportok szemszögéből értékelik az időjárás változásait (sőt, a tapasztalat szerint sokszor azzal ellentétesen történik). A Balaton vizének hőmérséklete megfelelő felszerelésben már tavasztól alkalmas az egészséges vízi sportolásra.

Előre egyeztetett oktatás időpontja nálunk tehát az időjárás miatt kizárólag csak akkor módosul, ha munkatársunk a tanuló felkészültségi szintjével összevetve azt indokoltnak látja. Ez esetben telefonon előre jelentkezünk és egyeztetünk. De nyitvatartásunk még hűvösebb idő vagy élénk szél esetén sem módosul, ilyenkor természetesen haladó oktatásainkat bonyolítjuk, vagy az elmélettel haladunk tovább.

Jó szelet!