Snowboard oktatás

És hogy valami hasonlót érezzünk a havon mint nyáron a vízen… azaz kezdő és középhaladó snowboardosok oktatása a Katschberg-Groseck sírégióban, januártól márciusig.

Kiket várunk?
Mindenkit aki szeretne a sí mellett vagy helyett egy fantasztikus téli sportot megtanulni, 8 éves kortól.

Miért a snowboard?
A snowboard tökéletes téli kiegészítő sportja a windszörfözésnek; nemcsak sport- és szabadságélményben nyújt hasonló érzéseket, de lévén deszkás sport, hasonló technikákat is kell alkalmazni a csúszás során. Reméljük azt is, hogy ugyanazok akik nyáron nagy örömmel szörföznek velünk, nemsokára ugyanolyan lelkesen csatlakoznak hozzánk a havas lejtőkön is – legalábbis akik eddig még nem tették meg.

Kik lesznek az oktatók?
Galántha Gergely és snowboardos kollégái, azaz: képesítéssel rendelkező és több éves sportoktatói rutinnal rendelkező magyar oktatók, magyar csoportokkal.

Milyen formában zajlik az oktatás, milyen tanfolyamok vannak?
Napi 2×2 órában zajlik az oktatás, kezdőknek egy három napos (12 órás) alaptanfolyam keretében. Az oktatás kis csoportokban zajlik, legalább négy fő alkot egy csoportot.

Mennyibe kerül az oktatás?
A három napos (12 órás) tanfolyam díja 75 euró (azaz napi 25 euró) amennyiben a szállás a Katschberg környéki Urbanhof panzióban kerül foglalásra.

Van-e lehetőség valamilyen kedvezményre az oktatás díjából?
2012-es szörftáboros résztvevőink kedvezményesen vehetnek részt az oktatáson. Azonkívül, aki egy hétre jön, kedvezményes árat kap.

Én elkísérném barátaimat, de síelni szeretnék tanulni snowboardozás helyett. Van síoktatás is?
Megoldjuk, a feltételek és árak hasonlóak.

Én már tudok egy kicsit snowboardozni. Érdemes nekem is oktatásra jelentkezni? Miket tanulhatok még?
A technikán általában mindig van mit csiszolni, azaz ha nem elégszel meg azzal hogy úgy-ahogy lejössz a pályán, bátran jelentkezz. Címszavakban: a deszka megfelelő terhelése, fordulótechnika, helyesen kivitelezett csúsztatott fordulók, magas tehermentesítés, carving alapok, rövid lendület stb. Lesz szó továbbá kötésbeállításokról, helyes testtartásról, deszkatípusokról, karbantartásról.

Én szeretnék jönni, de honnan szerezzek felszerelést?
Felszerelést Budapesten a Freeriders kölcsönzőben, illetve Ausztriában a szálláson lévő helyi Salomon kölcsönzőben lehet beszerezni.

Mikor vannak tanfolyamidőpontok?
2012. december 27-től 2013. március 1-ig lényegében minden héten bevethető valamelyik oktató kollégánk a helyszínen. De minden hónapra meghirdetünk egy hosszú hétvégés tanfolyamot amelyre várjuk régi és új sporttársainkat egyaránt.

Hogyan lehet jelentkezni?
Az info@wasserstart.hu címen. Amennyiben kérdésetek van, nyugodtan hívjatok a +36-70-600-8651-es számon.

Szép időt, jó havat!

P.s.: egy kis ízelítő a The Art of Flight című filmből: